Chameleon 2 RC3 - Kosmetyka

Uruchamianie kilku systemów na jednym komputerze - Snow Leopard/Leopard + Windows/Linux.

Chameleon 2 RC3 - Kosmetyka

Postprzez r4 » 20 wrz 2009, o 20:19

Chameleona wgrałem dziś nowego, więc pomyślałem sobie, że warto by go jakoś "upięknić". Nasuwają się dwa pytania:
- Czy mogę ustawić w pliku konfiguracyjnym loadera pokazywanie tylko dysków z Windowsem i Makiem?
(Mam w tej chwili 5 partycji - Windows, WinDane, Mac, MacDane, Programy Windows - burdel, bo burdel, ale tak jakoś wyszło)
- Jak zmienić skórkę?

No i trzecie, ale bardziej w celu informacyjnym, niż "jak to zrobić?": Nie mam nic w folderze extra. Tam powinno coś być (skórka czy coś...)?
iPc x86 OS X Leopard 10.5.8 (Voodoo 9.5 Kernel)
Intel Pentium 4 530 @ 3.00 GHz (SSE, SSE2, SSE3);
Intel Glen Ridge D915PGN (Chipset: i915P/i915G, Southbridge: ICH6);
Realtek HD; (working)
GeForce 7300GS 256MB (QE);
Realtek RTL8139/810x (no KEXTs);
r4
 
Posty: 55
Dołączył(a): 9 wrz 2009, o 05:40
Lokalizacja: K-ce

Re: Chameleon 2 RC3 - Kosmetyka

Postprzez szaman32 » 22 wrz 2009, o 18:59

Ja zrobiłem tak mam Leo+Win partycje podstawowe, Dane+Inne ustawiłem jako partycje Extended i widze tylko Leo+Win.
GParted i wszystko ładnie wychodzi i chodzi :D .
pozdrawiam ;)
iDeneb v1.4 10.5.6-> 10.5.8
GA-EP35-DS3L
Intel E7500 2.93 Ghz
RAM 1GB 800MHz GoodRam
GF 6600 128MB
HDD: ATA 200GB, USB 160GB
Sound ALC888
Realatek RTL8139
Avatar użytkownika
szaman32
 
Posty: 31
Dołączył(a): 8 sty 2008, o 14:27

Re: Chameleon 2 RC3 - Kosmetyka

Postprzez r4 » 22 wrz 2009, o 20:46

U mnie widzi wsyzstkie. ^^ ale teraz i tak mam problem z Windowsem więc się tym nie zajmuję. co do Windowsa... - rutyna, system się nie ładuje, bo nie ma bootloadera (to nie jest takie proste jak by się mogło wydawać). Można powiedzieć, że po kilku latach obcowania z Windą się już przyzwyczaiłem...
iPc x86 OS X Leopard 10.5.8 (Voodoo 9.5 Kernel)
Intel Pentium 4 530 @ 3.00 GHz (SSE, SSE2, SSE3);
Intel Glen Ridge D915PGN (Chipset: i915P/i915G, Southbridge: ICH6);
Realtek HD; (working)
GeForce 7300GS 256MB (QE);
Realtek RTL8139/810x (no KEXTs);
r4
 
Posty: 55
Dołączył(a): 9 wrz 2009, o 05:40
Lokalizacja: K-ce


Powrót do Multi boot

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron