Instalacja (ja robiłem tak):
iAtkos v 1.0ir2: z tej wersji zrezygnowałem po braku u mnie wyboru j. polskiego

ToH 9a581_rc2: na partcji Fat32 przestawał się kopiować po upływie kilku minut natomiast na HFSJ instalacja dobiegła końca ale system odpala tylko przy użyciu bootowalnej płyty ToH-a (to nie wiem czy tak ma być ?? ). No i brak j. polskiego mimo że przed instalacją wybrałem ten język. Poza tym grafika na minimum, brak dzwięku, brak neta. Po zapodaniu Nvinjet (mam GeForce Go 7300) system padł

Kalyway Leo 10.5.1: Instalacja na partycji HFSJ gdyż na Fat32 jak w ToH-u. Tutaj przed instalacją grafikę mogłem wybrać w Opcjach więc wybrałem Nvinjet Laptop (i parę jeszcze innych potrzebnych rzeczy). Instalacja dobiegła właściwie do końca ale wyskoczył błąd o nie ukończeniu instalacji

Po zrestartowaniu kompa system jednak był lecz start za każdym razem z bootowalnej płytki Kalyway-a (jak w ToH-u). Również język systemu to angielski a nie polski jak wybierałem przed instalacją. Tym razem grafika była super, ale nadal nie miałem dzwięku i neta (mam modem kablowy "ARRIS TM502B/CE" z ASTERA na USB więc jeśli ktoś wie z jakiego źródła dostać stery pod ten modem to będę wdzięczny).
Acha za każdy razem traciłem Vistę, która była na innej partycji i nie mogłem jej odzyskać nawet po zapodaniu płytki instalacyjnej aby naprawić błąd. Natomiast po zainstalowaniu Visty od podstaw traciłem Leosia więc jak tu zrobić DooalBoot.
Moje pytania do Was:
Czy Leoś może startować jedynie przy użyciu bootowalnej płytki po odczekaniu tych 8 sekund ??
Czy da się coś zrobić z dźwiękiem (mam SoundMAX Integrated Digital HD Audio) ??
No i co z netem ?? Czy ktoś wie jak zrobić to na ARRIS-ie podpiętym do USB ??
No a może jakaś inna wersja Leoparda ??
Z góry wszystkim dziękuję za podpowiedzi