Modem Chello ARRIS CM450B

Problemy i sterowniki (kexty) do kart LAN i Wireless (karty WiFi) oraz pozostały sprzęt sieciowy.

Modem Chello ARRIS CM450B

Postprzez shadowmajk » 11 kwi 2008, o 00:14

Witam... jak w temacie Posiadam Modem ARRIS CM450B, i zastanawia mnie pewien fakt czy jak juz postawie leoparda na swej nowej maszynie to bede mial neta?

Głownie pytam czy ktos taki modem posiada i czy sa z nim problemy... Modem ma dwa złącza USB i RJ45. Sadze ze po podlaczeniu przez USB neta miec nie bede bo to dosyc klopotliwe złącze dla modemow, a jak sprawa wyglada po podlaczeniu przez Karte sieciowa? jest wykrywany? dziala poprawnie? czy trzeba jakis ceregieli :)

Prosze o odpowiedz ludzi ktorzy owy modem posiadaja albo maja pojecie o jego dzialaniu pod OS X
Intel Core2 Quad Q6600
Asus GeForce 8800GT 512Mb
Gigabyte P31-DS3L F10a / ICH7
2x 1GB Xtune DDR2- 800 CL4
Samsung SATAII HD321KJ 320GB - Mac
Segate SATAII 250GB - Win7
Modecom Fell III 500W
---
Mac OS X Retail 10.5.6 Chameleon PCEFIv9+DSDT
shadowmajk
 
Posty: 72
Dołączył(a): 7 kwi 2008, o 09:44
Lokalizacja: Polska

Re: Modem Chello ARRIS CM450B

Postprzez gadowsk » 11 kwi 2008, o 14:08

Ja mam ARRIS TM502B/CE do sieci kablowej Aster i ten modem jest wykrywalny na USB lecz połączenia z netem nie realizuje (zaczyna łączyć się i rozłącza-tego problemu jeszcze nie rozwiązałem).
Jeśli chodzi o rj45 to nie mam najmniejszego problemu. Wszystko działa, połączenie jest stabilne czyli OK.
Jedynym problemem może być jeśli ktoś ma nietypową kartę sieciową do której Mac mógłby nie mieć sterowników. Poszukaj więc na wiki czy Mac obsługuje twoją sieciówkę, ewentualnie pobierz do niej sterowniki jeśli nie ma na płycie instalacyjnej Maca której używasz w zależności od dystrybucji hackintosha.

Możesz też zapytać w Chello czy ten modem jest obsługiwany przez MacBooka lub innego Macintosha na port USB.
iDeneb v1.4 10.5.6 9.6
PACKARD BELL: EasyNote_MX66
Intel 27A0-i945PM (ICH7-M/U)
Core™ Duo T2250 1.73 GHz
RAM 2.5GB, HDD 160GB ATA
nVIDIA® GeForce® Go7300
SoundMAX Integrated Digital AD1986A HD Audio
Avatar użytkownika
gadowsk
 
Posty: 547
Dołączył(a): 28 lut 2008, o 23:48

Re: Modem Chello ARRIS CM450B

Postprzez shadowmajk » 11 kwi 2008, o 15:52

Uff Wielkie dzieki stary :) normalnie dzis jest wspanialy dzien tyle dobrego a nad to jeszcze ta informacja!!!:D dzieki wielkie :)
Intel Core2 Quad Q6600
Asus GeForce 8800GT 512Mb
Gigabyte P31-DS3L F10a / ICH7
2x 1GB Xtune DDR2- 800 CL4
Samsung SATAII HD321KJ 320GB - Mac
Segate SATAII 250GB - Win7
Modecom Fell III 500W
---
Mac OS X Retail 10.5.6 Chameleon PCEFIv9+DSDT
shadowmajk
 
Posty: 72
Dołączył(a): 7 kwi 2008, o 09:44
Lokalizacja: Polska

Re: Modem Chello ARRIS CM450B

Postprzez gadowsk » 1 maja 2008, o 21:05

Zrobiłem mały eksperymencik i zainstalowałem Windowsa XP wirtualnie na VMware. Udostępniłem mu wszystkie urządzenia na USB i okazało się że modem kablowy ARRIS TM502B/CE działa mi i mam neta. Modem ten jest na USB. Czyli na włączonym Leonie mam wirtualnie Windowsa XP na którym mam neta. Problem mam tylko taki że jest to tylko na XP natomiast w tym samym czasie na Leonie neta jak nie było tak nie ma.
Taka sama sprawa jest z moją kamerą internetową wbudowaną w obudowę laptopa która na Macu jak nie działała tak nie działa, a na XP już działa.
Jest to o tyle uciążliwe że aplikacje z Maca nie mogą korzystać z neta jak i z kamerki. Nie mogę robić np. aktualizacji systemu Leo jak i korzystać z aplikacji przeznaczonych do kamerki.
iDeneb v1.4 10.5.6 9.6
PACKARD BELL: EasyNote_MX66
Intel 27A0-i945PM (ICH7-M/U)
Core™ Duo T2250 1.73 GHz
RAM 2.5GB, HDD 160GB ATA
nVIDIA® GeForce® Go7300
SoundMAX Integrated Digital AD1986A HD Audio
Avatar użytkownika
gadowsk
 
Posty: 547
Dołączył(a): 28 lut 2008, o 23:48


Powrót do Karty sieciowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość

cron