HP dv6500 i połączenie szerokopasmowe.

Ogólne rozmowy związane z działaniem oraz obsługą systemu Leopard (10.5) na platformie OSx86.
Regulamin działu
Na podstawowe pytania można znaleźć odpowiedź w dziale "Jak zacząć?"

W tym dziale nie piszemy o problemach:
- z instalacją
- ze znalezieniem sterowników (kextów)
- z programami

Nie podpinamy się pod stare/inne wątki jeśli nasz jest na inny temat niż pierwszy post.
Zachęcamy do zakładania nowych tematów.

HP dv6500 i połączenie szerokopasmowe.

Postprzez stanlay » 13 lip 2010, o 05:29

Witam.
Mój problem polega na tym, że nie mogę połączyć się z internetem.
Według wytycznych dostawcy internetu muszę połączyc sie przez połączenie szerokopasmowe.
Do neta podłączam się kablem LAN, następnie wpisuje nazwę użytkownika i hasło.
Utworzyłem połączenie PPPoE. Po kliknięciu na "połącz" wisi komunikat "Łącze się" i błąd, że nie może połączyć.
Kombinowałem z MAC adresem karty, etc... i nic...

Karta to: LAN 10/100 Base-T (według danych).
Działa na jakimś kekście, który był już na płycie. kext miał nazwe PRO/100 Lan czy jakoś tak.

Nie działa też wi-fi w laptopie. Zainstalowałem sterownik pod tą karte tj: Intel 3945ABG (Tak samo nazwyał się kext znajdujący się na płycie).
Niestety Airport nie wykrywa żadnego sprzętu.

Czekam na odpowiedzi.
Dell vostro 1720 | Intel Core 2 Duo T6570, 2100 MHz | 4096 MB, DDR2-800MHz | NVIDIA GeForce 9600M GS - 512 MB | IDT 92HD81B1C @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition | Realtek RTL8168D/8111D | Phoenix A02 04/08/09 | Mac OS x 10.5 - on Vanilla
stanlay
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2 lip 2010, o 10:53

Powrót do OSx86 Leopard (10.5) ogólnie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron