Problem z montowaniem *.dmg dell mini

Ogólne rozmowy związane z działaniem oraz obsługą systemu Leopard (10.5) na platformie OSx86.
Regulamin działu
Na podstawowe pytania można znaleźć odpowiedź w dziale "Jak zacząć?"

W tym dziale nie piszemy o problemach:
- z instalacją
- ze znalezieniem sterowników (kextów)
- z programami

Nie podpinamy się pod stare/inne wątki jeśli nasz jest na inny temat niż pierwszy post.
Zachęcamy do zakładania nowych tematów.

Problem z montowaniem *.dmg dell mini

Postprzez mcdanio » 20 maja 2010, o 21:47

Witam ,

posiadam dell mini 9 standardowa konfiguracja atom 1.6 / 1gb ram / 32gb ssd . zachcialo mi sie instalacji os x jako ze jestem mac userem od jakiegos czasu postanowailem zjablkowac ten della bo po zakupie okazalo sie ze to idealny model do tego typu przerobek . posiadam oryginalna plytke z systemem 10.5 wiec zorbilem partycje na zew hdd - tam zorbilem kopie plyty -spreparowalem cala partcje aplikacja Netbook Boot Maker, i ku mojemu zdziwieniu system zaisntowal sie pieknie, za drugim razem dopiero co prawda ale poszlo bez problemu :) 1 wrazenie super system troche dlugo wstaje ale pozniej burza :) chcialem zaopatrzec swiezutki system w kilka niezbednych aplikacji , sciagnalem wiec kilka dmg z neta i ku mojemu zdziwieniu samo sciagnie przebiga ok ale przygotowanie do montowania obrazu ktory wazy 8 mb trwa okolo 2 minut po czym komunikat nie udalo sie zamontowac . jak sprobuje zamontowac jescze raz to komunikat sie powtarza albo nic sie nie dzieje . Czytalem o podmianie seatbelt.kext , ale szczerze mowiac nie mam pojecia czy mnie to dotyczy bo nie modyfikowalem osx tylko zainstalowalem system z orygianlej plyty apple , czy w takim razie musze cos zrobic z system zeby to dzialalo poprawnie ??
mcdanio
 
Posty: 1
Dołączył(a): 20 maja 2010, o 21:33

Re: Problem z montowaniem *.dmg dell mini

Postprzez stanlay » 13 lip 2010, o 08:47

Miałem podobny problem. Wyrzuciłem oryginalny seatbel i wrzuciłem jeszcze raz do wersji 10.5.x (bodajże 10.5.8).
Działać działa :)

seatbelt_1058.zip
Dell vostro 1720 | Intel Core 2 Duo T6570, 2100 MHz | 4096 MB, DDR2-800MHz | NVIDIA GeForce 9600M GS - 512 MB | IDT 92HD81B1C @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition | Realtek RTL8168D/8111D | Phoenix A02 04/08/09 | Mac OS x 10.5 - on Vanilla
stanlay
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2 lip 2010, o 10:53


Powrót do OSx86 Leopard (10.5) ogólnie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron