Problem z ACPI

Ogólne rozmowy związane z działaniem oraz obsługą systemu Tiger (10.4) na platformie OSx86.

Problem z ACPI

Postprzez sajter » 24 lut 2009, o 17:14

witam

instaluje Maca OS X Tigera dokładnie "JaS.10.4.8.AMD.Intel.SSE2.SSE3" na platformie VirtualBox-2.1.4-42893-Win_x86

i w pewnym momencie staje na ...

Obrazek

Mój komputer to :
procek:Intel Celeron M 430 1,73Ghz
ram: 2 GB
grafika: Mobile Intel 945 Express
wifi: atheros ar5007eg
lan: broadcom 440x 10/100
sajter
 
Posty: 2
Dołączył(a): 18 lut 2009, o 20:19

Re: Problem z ACPI

Postprzez gadowsk » 24 lut 2009, o 18:20

Nie ważne jaki masz komputer bo i tak większość podzespołów kompa jest wirtualizowana więc to zależy od twojej wirtualnej maszyny czy zainstalujesz go czy nie. Wirtualnie jest przydzielana ilość RAM, ilość rdzeni procesora jeśli ma więcej niż jeden, karta graficzna i muzyczna jak również płyta główna z chipsetem. Nawet BIOS jest tam wirtualny na którym możesz parę rzeczy pozmieniać.

Jeśli chcesz zainstalować wirtualnie Maca po to by się przekonać czy odpali na twoim kompie to cię rozczaruję bo nie tędy droga. W zasadzie nie ma jedno z drugim za wiele wspólnego i nawet jeśli uda ci się zainstalować na wirualu system to nie znaczy że tak samo będziesz instalował go na kompie bezpośrednio. Może być łatwiej a może być jeszcze trudniej.
iDeneb v1.4 10.5.6 9.6
PACKARD BELL: EasyNote_MX66
Intel 27A0-i945PM (ICH7-M/U)
Core™ Duo T2250 1.73 GHz
RAM 2.5GB, HDD 160GB ATA
nVIDIA® GeForce® Go7300
SoundMAX Integrated Digital AD1986A HD Audio
Avatar użytkownika
gadowsk
 
Posty: 547
Dołączył(a): 28 lut 2008, o 23:48

Re: Problem z ACPI

Postprzez sajter » 2 mar 2009, o 11:55

wiem ze inaczej sie instaluje na wirtualce i inaczej na normalnym pc bo właśnie to robię i chciałem zobaczyć różnice .
sajter
 
Posty: 2
Dołączył(a): 18 lut 2009, o 20:19


Powrót do OSx86 Tiger (10.4)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron