Po instalacji wyskakuje "You need to restart ..."

Ogólne rozmowy związane z działaniem oraz obsługą systemu Tiger (10.4) na platformie OSx86.

Po instalacji wyskakuje "You need to restart ..."

Postprzez tonyhouk » 30 gru 2008, o 12:48

Po instalacji wyskakuje mi "You need to restart ..." po restarcie znowu i tak cały czas nie wiem co zrobić pomóżcie. Mam OS X 10.4 bez update'ów i dysk podłączony na ATA(pisze bo wiem że niektórzy pytają).
Z góry dzięki
0s:10.4
procesor:Intel Dual Core
pamięć:2GB
płyta:gigabyte GA-P35-DS3
grafika: geforce 8600 GTS
tonyhouk
 
Posty: 18
Dołączył(a): 30 gru 2008, o 12:43

Re: Po instalacji wyskakuje"You need to restart ..."

Postprzez wodawoda » 2 sty 2009, o 16:18

Włącz komputer przytrzymaj f8 wpisz -v i wtedy zobaczysz przy czym ci wywala system w profilu konta na tym forum wpisz jaki masz sprzęt i jaką dystrybucje zainstalowałes bo inaczej nikt ci nie pomoże.
Avatar użytkownika
wodawoda
 
Posty: 429
Dołączył(a): 27 kwi 2008, o 20:28

Re: Po instalacji wyskakuje"You need to restart ..."

Postprzez tonyhouk » 2 sty 2009, o 16:52

Ok sprawdze to później a teraz sprzęt:
-grafika GeForce 8600 GTS
-procek Intel Core Duo
-ram 2GB
i chyba tyle ,mac mi już na nim działał tylko terazm mam nowy dysk i chciałem zainstalowac i nie chodzi:(
0s:10.4
procesor:Intel Dual Core
pamięć:2GB
płyta:gigabyte GA-P35-DS3
grafika: geforce 8600 GTS
tonyhouk
 
Posty: 18
Dołączył(a): 30 gru 2008, o 12:43

Re: Po instalacji wyskakuje"You need to restart ..."

Postprzez wodawoda » 2 sty 2009, o 18:22

Jaka płyta(specyfikacja) , dystybucja ,co zaznaczyles przy instalacji i na czym ci wywala
Avatar użytkownika
wodawoda
 
Posty: 429
Dołączył(a): 27 kwi 2008, o 20:28

Re: Po instalacji wyskakuje"You need to restart ..."

Postprzez tonyhouk » 2 sty 2009, o 18:30

Płytka gigabyte modelu dokładnego nie pamiętam dopisze później.Zainstalowałem standardowy system(2.5GB) bez sterowników drukarek i translacji , a wywala mi się bezpośrednio po instalacji wciskam przycisk restart.Po uruchomieniu ładuje się Darwin i "You need to restart ..." i koniec. :(
0s:10.4
procesor:Intel Dual Core
pamięć:2GB
płyta:gigabyte GA-P35-DS3
grafika: geforce 8600 GTS
tonyhouk
 
Posty: 18
Dołączył(a): 30 gru 2008, o 12:43

Re: Po instalacji wyskakuje"You need to restart ..."

Postprzez tonyhouk » 2 sty 2009, o 18:48

wodawoda napisał(a):Włącz komputer przytrzymaj f8 wpisz -v i wtedy zobaczysz przy czym ci wywala system w profilu konta na tym forum wpisz jaki masz sprzęt i jaką dystrybucje zainstalowałes bo inaczej nikt ci nie pomoże.

Wywala się chyba przy Darwinie bo po załadowaniou tych wszyskich plików jest czarny ekran i wersja Darwina "Darwin Kernel version: ..." i stoji .:(
Tak samo miałem jak instalowałem Leoparda wyskoczyło mi "Darwin Kernel version: ..." i tak stało. :(
Tiger zawsze mi działał tylko teraz coś się stało:(
0s:10.4
procesor:Intel Dual Core
pamięć:2GB
płyta:gigabyte GA-P35-DS3
grafika: geforce 8600 GTS
tonyhouk
 
Posty: 18
Dołączył(a): 30 gru 2008, o 12:43

Re: Po instalacji wyskakuje"You need to restart ..."

Postprzez wodawoda » 2 sty 2009, o 19:56

zrób zdjęcie" tego darwina" płyta główna.Zrozum grafike masz dobrą pamięć idzie kazda procesor intela ważne czy obsługóje instrukcje see3 lub see2 przynajmniej ,czy ustawione masz ahci w biosie czy ide dokładna specyfikacja płyty glównej i co zaznaczasz przy instalacji i to są podstawy ja za ciebie tego nie zrobie.A to że te informacje są w dziale "JAK ZACZĄĆ" LUB "ZANIM ZADASZ PYTANIE" to już nie mówie bo to jak grochem w ściane.
Avatar użytkownika
wodawoda
 
Posty: 429
Dołączył(a): 27 kwi 2008, o 20:28

Re: Po instalacji wyskakuje"You need to restart ..."

Postprzez tonyhouk » 3 sty 2009, o 09:32

Zrobie i wrzuce wiem ,że mam dobrą wszystko mam dobre już mi mac działał na tym sprzęcie!
Tylko mam nowy dysk i teraz tak jest ,instalowałem też na USB-HDD i to samo ,a płytki dokładny model podam później.
0s:10.4
procesor:Intel Dual Core
pamięć:2GB
płyta:gigabyte GA-P35-DS3
grafika: geforce 8600 GTS
tonyhouk
 
Posty: 18
Dołączył(a): 30 gru 2008, o 12:43

Re: Po instalacji wyskakuje"You need to restart ..."

Postprzez tonyhouk » 3 sty 2009, o 11:02

Po instalacji wyskakuje mi dokładnie coś takiego:
http://www.dashboardwidgets.com/showcas ... c-1p0f.png
A po tym:
wodawoda napisał(a):Włącz komputer przytrzymaj f8 wpisz -v i wtedy zobaczysz przy czym ci wywala system w profilu konta na tym forum wpisz jaki masz sprzęt i jaką dystrybucje zainstalowałes bo inaczej nikt ci nie pomoże.

Zatrzymuje mi się przy czymś podobnym do tego:
http://www.vsgrecords.com/darwinerror.jpg
A dokładnie to wyskakuje mi wersja tego kernela i stoji.
0s:10.4
procesor:Intel Dual Core
pamięć:2GB
płyta:gigabyte GA-P35-DS3
grafika: geforce 8600 GTS
tonyhouk
 
Posty: 18
Dołączył(a): 30 gru 2008, o 12:43

Re: Po instalacji wyskakuje"You need to restart ..."

Postprzez wodawoda » 3 sty 2009, o 16:07

na tej płycie to ty leoparda mozesz instalować.
w ten sposób ustaw bios(mniej wiecej to jest akurat asus)
Kod: Zaznacz cały
http://lifehacker.com/348653/install-os-x-on-your-hackintosh-pc-no-hacking-required/
Avatar użytkownika
wodawoda
 
Posty: 429
Dołączył(a): 27 kwi 2008, o 20:28

Następna strona

Powrót do OSx86 Tiger (10.4)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość

cron