AGP-jak to jest

Ogólne rozmowy związane z działaniem oraz obsługą systemu Tiger (10.4) na platformie OSx86.

AGP-jak to jest

Postprzez wokie » 14 sty 2008, o 00:07

AGP-jak urchomić na Tigerze? Mam ATi 1650 Pro 256Mb (71C1) działa mi CI i QE ale w bus mam PCI. Próbowałem kext agpgart2.2 to system nie wstaje; kext agpgart2.1 to system wykrywa kartę w trybie AGP ale już bez CI i QE.
Retail10.5.8
Q6600,Asus P5KPRO, 4GB,9800GTX+(CI/QE),250GB SATA
IPC10.5.6 XNU 9.4.0
Pentium D820;Intel945GTP;2GB;7900GS(CI/QE/QGL);160GB PATA
wokie
 
Posty: 38
Dołączył(a): 4 sty 2008, o 23:04

Re: AGP-jak to jest

Postprzez laborman » 14 sty 2008, o 08:01

wokie napisał(a):AGP-jak urchomić na Tigerze? Mam ATi 1650 Pro 256Mb (71C1) działa mi CI i QE ale w bus mam PCI. Próbowałem kext agpgart2.2 to system nie wstaje; kext agpgart2.1 to system wykrywa kartę w trybie AGP ale już bez CI i QE.



Spróbuj starsze wersje, akurat z AGPgart różnie bywa.
Commodore 64
OSX 10.5.7 Retail
OSX 10.6 10A394
Avatar użytkownika
laborman
 
Posty: 562
Dołączył(a): 4 sty 2008, o 11:23
Lokalizacja: Deep Space 9

Re: AGP-jak to jest

Postprzez amiga » 14 sty 2008, o 11:24

wokie napisał(a):AGP-jak urchomić na Tigerze? Mam ATi 1650 Pro 256Mb (71C1) działa mi CI i QE ale w bus mam PCI. ....


Sorki, ale czegoś nie kumam. Skoro działa to po co kombinować? Nieważne jak rozpozna - ważne aby działało.
10.5.2 EFI (Leo4All V3 edition) + 10.5.6 Combo on:
Gigabyte P35C S3 - Core 2 QUAD Q6600 - AHCI - HD2600PRO 512mb - SB Audigy

10.5 BOX + 10.5.6 Combo on:
Acer, GM965 (x3100), ICH8
Avatar użytkownika
amiga
 
Posty: 143
Dołączył(a): 4 sty 2008, o 20:40

Re: AGP-jak to jest

Postprzez laborman » 14 sty 2008, o 12:26

Ja dodam tyle, że na kartach ATi seri 9700, 9500, 9800 AGPgart dawał nietypowe zachowanie kart. Np. artefakty itp. Nie wiem jak jest z kartami serii 1xxx.
Commodore 64
OSX 10.5.7 Retail
OSX 10.6 10A394
Avatar użytkownika
laborman
 
Posty: 562
Dołączył(a): 4 sty 2008, o 11:23
Lokalizacja: Deep Space 9

Re: AGP-jak to jest

Postprzez wokie » 14 sty 2008, o 14:22

amiga napisał(a):
wokie napisał(a):AGP-jak urchomić na Tigerze? Mam ATi 1650 Pro 256Mb (71C1) działa mi CI i QE ale w bus mam PCI. ....


Sorki, ale czegoś nie kumam. Skoro działa to po co kombinować? Nieważne jak rozpozna - ważne aby działało.

Zainstalowałem w celach edukacyjno-testowych Call of Duty 2 i niestety z wydajnością jest tragedia, stąd mój wniosek, że winne jest brak AGP.
Retail10.5.8
Q6600,Asus P5KPRO, 4GB,9800GTX+(CI/QE),250GB SATA
IPC10.5.6 XNU 9.4.0
Pentium D820;Intel945GTP;2GB;7900GS(CI/QE/QGL);160GB PATA
wokie
 
Posty: 38
Dołączył(a): 4 sty 2008, o 23:04


Powrót do OSx86 Tiger (10.4)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron