przez gadowsk » 19 mar 2008, o 23:43
Nie wiem jak to wygląda pod Tigera bo ja mam Leoparda ale u mnie EasyBCD 1.7.1 nic nie wskórał więc go wywaliłem.
Acronis Selector OS spod programu Acronis Disk Director Suite 10.0pl wykrył mi Leosia jako drugi system (nieznany oczywiście, nie wiem dlaczego) i nie mogłem go odpalić więc też to wywaliłem. Ponoć niektórym działa to ale nie mi.
Zastrzegam że po zainstalowaniu Maca należy naprawić bootloader Visty za pomocą płyty instalacyjnej Windowsa.
Najlepszą opcją dla mnie jest odpalenie systemu spod bootowalnej partycji Mac OS X, która ma Darwina który po wciśnięciu czegokolwiek po starcie kiedy pokaże się odliczanie od pięciu w dół wykrywa wszystkie dyski i wtedy wybieram dysk z Vistą i wszystko działa.
Nie wszystkim działa ponoć bootloader dla Mac OS X z HDD tylko odpalają go z płytki DVD z Maciem a to wiąże się już z problemami ponieważ nie ma wtedy możliwości wyboru jakiegokolwiek innego dysku.
Ponoć można to naprawić używając odpowiedniego Patha ale ja nie stosowałem bo nie miałem takich problemów więc nie mogę powiedzieć jak to wygląda.
Życzę owocnej pracy nad instalacją Maca ale będzie to wielka męka bo PC to nie Macintosh.
iDeneb v1.4 10.5.6 9.6
PACKARD BELL: EasyNote_MX66
Intel 27A0-i945PM (ICH7-M/U)
Core™ Duo T2250 1.73 GHz
RAM 2.5GB, HDD 160GB ATA
nVIDIA® GeForce® Go7300
SoundMAX Integrated Digital AD1986A HD Audio