ACER TravelMate 2490 - iATKOS S3 v2 - POMOCY!

Problemy z instalacją oraz aktualizacją OSx86 Snow Leopard (10.6)

ACER TravelMate 2490 - iATKOS S3 v2 - POMOCY!

Postprzez desperathc » 23 lut 2012, o 18:35

Witam.
To mój pierwszy post na tym forum, ale zapoznałem się już z zasadami i spędziłem tutaj ostatnio baardzo dużo czasu.

Problem dotyczy iATKOS S3 v2 na laptopie ACER TravelMate
Podam szczegóły dla lepszej diagnostyki problemu:

Intel Celeron 1.6GHz
2GB RAM DDR2 800MHz
Karta graficzna zintegrowana (Intel VGA)
WiFi i LAN - Broadcom

Podczas instalacji wybrałem wszystkie sterowniki (zapewne to błąd, ale tylko w ten sposób uruchomiłem system w "safe mode").

Mój problem tkwi w boocie.
Włącza mi się system ale tylko w "safe mode" (flaga -x). Gdy próbowałem uruchomić normalnie to ładuje się bardzo długo, widać kursor, po czym gra muzyka, po czym wszystko stoi (czekałem kilka razy po 15-30 minut na efekty i nic)

Dodatkowo nie działa:
-WiFi (choć przy pierwszym uruchomieniu zadziałało)
-LAN
-Dźwięk (Realtek)
-TouchPad

Nie mogę zmienić kilku ustawień BIOSu bo mam jakąś dziwną blokadę... Zapewne będziecie wiedzieć o co chodzi jak zamieszcze zdjęcia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek


Bardzo, ale to BARRDZOO proszę Was o pomoc. Zapewne nie jeden z Was to przechodził i wie ile się można nadenerwować i naczekać.
Odpiszę na każdego posta, podam każdy szczegół jaki jeszcze tylko będziecie potrzebować.
Proszę tylko o pomoc i instrukcje.
desperathc
 
Posty: 2
Dołączył(a): 23 lut 2012, o 17:09

Powrót do OSx86 Snow Leopard (10.6)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron