ASUS P5K, sieć jest, internetu brak

Problemy z instalacją oraz aktualizacją OSx86 Snow Leopard (10.6)

ASUS P5K, sieć jest, internetu brak

Postprzez borowik23 » 8 lip 2011, o 15:55

Witam, mam problem z moim komputerem :/ Otóż, po instalacji Snow Leoparda iAtkos S3 10.6.3 oraz instalacji sterownika do kart sieciowej, ładnie wykrywa mi sieć Ethernet, ale brak jakijkolwiek możliwości korzystania z internetu - tak jakbym za routerem był "odcięty" od sieci o_O sieć wewnętrzna działa normalnie, mogę wejść na konfigurację routera - nie działa tylko internet "na zewnątrz". Co z tym zrobić? Jutro próbuje instalacji retaila, może to pomoże, trzeba tylko dobre kexty znaleźć :/

Mój sprzet:
Płyta Główna:ASUS P5K (wersja podstawowa, najnowszy bios) P35 + ICH9
Karta sieciowa: zintegorwana Atheros L1 AttansicL1Ethernet
Procesor: Intel Dual-Core E5200
RAM: 4GB DDRII
Karta Graficzna: Gigabyte Geforce 8600 GT
Karta Dźwiękowa: Wbudowany 8-kanałowy układ Realtek ALC883
Klawiatura & Mysz: standardowe na USB
Napęd: Nagrywarka LG
HDD: Seagate 250 GB SATA

Z góry dziękuję za jakąs pomoc z tym problemiem :/

EDIT: Jeszcze jedna sprawa, na forum jest tutorial jak instalować Retail 10.5 - jest gdzieś tutek do 10.6.3? cCzy być może niczym się nie różni?
borowik23
 
Posty: 4
Dołączył(a): 26 sty 2011, o 18:40

Re: ASUS P5K, sieć jest, internetu brak

Postprzez borowik23 » 9 lip 2011, o 13:34

Problemu nie udało sie rozmowiązać, porady z insanlyMac nie pomogły również - toteż zamontowałem moją starą sieciówke na Ralteku 8169 i wreszcie wszystko śmiga jak trzeba ;) Porada dla osób mających problemy z Asusem P5K i internetem - zróbcie to samo ;)
borowik23
 
Posty: 4
Dołączył(a): 26 sty 2011, o 18:40


Powrót do OSx86 Snow Leopard (10.6)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron