ASUS P5NT WS (10.6 Retail) - czy pójdzie

Zastanawiasz się nad kupnem komponentów dla OSx86 i nie wiesz co wybrać? Ten dział może pomóc w kupnie.

ASUS P5NT WS (10.6 Retail) - czy pójdzie

Postprzez KrzysioG » 14 sty 2011, o 21:49

Witam,
czy 10.6 pójdzie na takim sprzęcie:

  • płyta główna - ASUS P5NT WS
  • procesor - Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (z everesta)
  • grafika - Geforce Nvidia 9800 GT 512 MB RAMu
  • dysk - Seagate 320 GB - mam na nim teraz Win7 i Ubuntu, planuje też Debiana (nie ma tam nic ważnego, można je skasować - byle się dało od nowa wgrać)
nie wiem czy jest jeszcze coś ważnego, ale mam nadzieję, że pójdzie :)

PZDR,
Krzysio
KrzysioG
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 sty 2011, o 21:33

Re: ASUS P5NT WS (10.6 Retail) - czy pójdzie

Postprzez mcdiaz » 17 sty 2011, o 10:23

Teoretycznie szanse sa duze, sieciowka to chyba marvell i moze male patchowanie id Cie czeka.
Pewnie dsdt musisz potem lub wczesniej sobie stworzyc, choc niekoniecznie.

Malo na forum o tej plycie i snow.

_pozdrawiam
i powodzenia
Snow 10.6.2 (leo 10.5.8 tez) intel-d945gclf2, msi k9n neo v3 i pare innych
mcdiaz
 
Posty: 18
Dołączył(a): 14 lut 2010, o 22:23

Re: ASUS P5NT WS (10.6 Retail) - czy pójdzie

Postprzez KrzysioG » 21 sty 2011, o 21:20

mcdiaz napisał(a):Teoretycznie szanse sa duze, sieciowka to chyba marvell i moze male patchowanie id Cie czeka.
Pewnie dsdt musisz potem lub wczesniej sobie stworzyc, choc niekoniecznie.

Malo na forum o tej plycie i snow.

_pozdrawiam
i powodzenia

racja, sieciówka to marvell, ale mógłbyś coś przybliżyć z tym patchowaniem?
KrzysioG
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 sty 2011, o 21:33

Re: ASUS P5NT WS (10.6 Retail) - czy pójdzie

Postprzez KrzysioG » 23 sty 2011, o 14:49

a tak poza tym, żeby nie zakładać nowego tematu,
jak na tej płycie włączyć AHCI?
KrzysioG
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 sty 2011, o 21:33

Re: ASUS P5NT WS (10.6 Retail) - czy pójdzie

Postprzez mcdiaz » 10 lut 2011, o 22:23

patchowanie (takie proste bez ingerencji w kod) polega na dopisaniu do pliku danych o karcie - id vendora/urzadzenia. Prosta sprawa - wszedzie znajdziesz opis. ale dopisujesz linjke, generujesz cache kextow i powinno zadzialac.
co do AHCI to chyba w Biosie jesli jest taka opcja.
Snow 10.6.2 (leo 10.5.8 tez) intel-d945gclf2, msi k9n neo v3 i pare innych
mcdiaz
 
Posty: 18
Dołączył(a): 14 lut 2010, o 22:23


Powrót do Jaki sprzęt wybrać?

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości

cron