Webcam pod Leoparda

Problemy z innym sprzętem, nie zaliczanym do powyższych kategorii.

Webcam pod Leoparda

Postprzez puz219 » 23 wrz 2008, o 14:14

Witam.

Przymierzam się do zakupu taniej kamerki internetowej (tak do 30zł) z Allegro.
Przeglądałem opisy tych przedmiotów i niewtóre maja sterowniki do MACA, tylko teraz się zastanawiam czy takie oficjalne stery będą działać, znaczy czy kamera będzie działać na Hacintoshu.

Nie chciałbym kupić czegoś, co potem nie będzie mi działało, więc zwracam się do Was z prośbą która kamerka (tak do 30-35 zl) bedzie działać pod Leo.

Niedawno widziałem na forum post jakiegoś usera, który kupił kartę sieciową, która również miała sterowniki do Maca i coś mu tam nie działało, tak, że rożnie może to być.

Proszę o napisanie, które tanie kamerki będą działać pod Leo, gdyż w tym temacie jestem zielony, a to co znalazłem na InsanelyMac, to albo są drogie, albo nie ma ich na Allegro.

Z góry THX za pomoc.

Pozdrawiam.
OS........iDeneb v1.1 (10.5.4)
MB........ASRock 775Dual-VSTA (OK)
CPU.......Intel Penium 4 @3.06 (OK)
AUDIO....ALC888 (OK)
VIDEO....Gigabyte ATI Radeon HD2600 PRO PCI-E (no QE & CI) | HIS Radeon 9550 (flashing 9600 BIOS)
LAN.......VIA Rhine II (OK)
puz219
 
Posty: 39
Dołączył(a): 16 sty 2008, o 09:19

Re: Webcam pod Leoparda

Postprzez scg32 » 24 wrz 2008, o 21:14

bedzie dzialac ta co ja obsluguja sterowniki macam:)

ale odpusc sobie tanie kamerki !!!

pozdrawiam
Leo Retail 10.5.5 (9.5.0)+Snow
GA-P35 DS3L
Dual Core 1,8 Ghz
2 Gb Ram Patriot Dual
8600GT 256MB DDR3
Muza Alc888 HDA + SB Live 5.1
WD 160 GB i 80 GB SATA Hitachi 200GB ATA
Nagrywarka Assus SATA
Teraz pomagam tylko tu:[url]/[/url]
scg32
 
Posty: 110
Dołączył(a): 4 sty 2008, o 12:29

Re: Webcam pod Leoparda

Postprzez electro » 25 wrz 2008, o 11:32

scg32 napisał(a):bedzie dzialac ta co ja obsluguja sterowniki macam:)

ale odpusc sobie tanie kamerki !!!


Możesz podac linka do swojej kamerki? , bo nie mogę znaleść w necie tej z Twojego podpisu . A cha i czy musiałeś dodatkowo instalować do niej stery czy były juz w systemie ?

Wiem ,że za ok. 30-40zł cieżko znaleść kamerke pod Maca,ale za dwa razy tle cos juz zapewne znajdzie się
 Informacje i nowości - newsy ze świata Hackintosh. Interesujące strony, fora, niezbędne narzędzia do instalacji PC.Na mojej stronie Facebook http://www.facebook.com/news.hackintosh Zapraszam do subskrypcji strony "Lubię to"
Avatar użytkownika
electro
 
Posty: 233
Dołączył(a): 6 sty 2008, o 21:58
Lokalizacja: Zamość

Re: Webcam pod Leoparda

Postprzez scg32 » 25 wrz 2008, o 18:46

Tech Solo TCA-4810 o ile pamietam dalem za nia okolo 120zł :)


dziala mi to na sterownikach macam

sa sterowniki bo to jest chip vimicro tam szukaj :)

pozdrawiam
Leo Retail 10.5.5 (9.5.0)+Snow
GA-P35 DS3L
Dual Core 1,8 Ghz
2 Gb Ram Patriot Dual
8600GT 256MB DDR3
Muza Alc888 HDA + SB Live 5.1
WD 160 GB i 80 GB SATA Hitachi 200GB ATA
Nagrywarka Assus SATA
Teraz pomagam tylko tu:[url]/[/url]
scg32
 
Posty: 110
Dołączył(a): 4 sty 2008, o 12:29

Re: Webcam pod Leoparda

Postprzez Manovar » 28 wrz 2008, o 14:03

Na stronie Macam pisze jakie kamerki z nim współpracują.
Intel Core2 Duo CPU T7500; iDeneb v1.6 Lite 10.5.8; AnV 9.7.0; MSI GX700; 2GB; GeForce 8600m GT 256 MB; ZyDAS USB WLAN
Avatar użytkownika
Manovar
 
Posty: 124
Dołączył(a): 16 wrz 2008, o 08:15

Re: Webcam pod Leoparda

Postprzez gadowsk » 28 wrz 2008, o 16:59

No a u mnie w laptopie wbudowana BISON USB2.0 350K WebCam niestety nie działa i się nie zanosi by działała pod Leonem bo nie mogę znaleźć sterowników pod nią a Macam nie obsługuje jej. Co ciekawe ta wbudowana kamerka jest na USB i na VMWare na wirtualnym XP działa bo jest jako urządzenie pod USB.
iDeneb v1.4 10.5.6 9.6
PACKARD BELL: EasyNote_MX66
Intel 27A0-i945PM (ICH7-M/U)
Core™ Duo T2250 1.73 GHz
RAM 2.5GB, HDD 160GB ATA
nVIDIA® GeForce® Go7300
SoundMAX Integrated Digital AD1986A HD Audio
Avatar użytkownika
gadowsk
 
Posty: 547
Dołączył(a): 28 lut 2008, o 23:48

Re: Webcam pod Leoparda

Postprzez Manovar » 29 wrz 2008, o 19:17

Ja też mam jakiegoś Bisona i nie udało mi się go odpalić. Ogólnie, to nawet pod Vistę x64 trudno mi było znaleźć stery pod niego, więc pod Maczka też padaka. Dobrze, że mam inną zewnętrzną kamerkę na USB.
Intel Core2 Duo CPU T7500; iDeneb v1.6 Lite 10.5.8; AnV 9.7.0; MSI GX700; 2GB; GeForce 8600m GT 256 MB; ZyDAS USB WLAN
Avatar użytkownika
Manovar
 
Posty: 124
Dołączył(a): 16 wrz 2008, o 08:15


Powrót do Inny sprzęt

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron