Strona 1 z 1

Kamera czy komuś działa?

PostNapisane: 14 mar 2008, o 21:01
przez apokryf
Witam was

Poszukuję sterowników do mojej kamerki zintegrowanej z laptopem.
Czy ktoś posiada sterowniki, lub czy ktoś już uruchomił kamerę, jak tak to w jaki sposób??

Moja kamerka 1.3 M Pixels dokładnie nie wiem jak się nazywa ale jak spojrzę na stronie producenta Asus gdzie ta kamerka jest zintegrowana więc podam po nazwach sterownikach dla windows-a bo tak się wyrażę, o to link: http://support.asus.com/download/downlo ... apindex=11

D-Max\CR Camera Driver
D-Max CL Camera Driver
D-Max CR Camera Driver
D-Max Camera Driver
Bison Camera Driver
LiteOn Camera Driver

Strony producenta tej kamery nie znalazłem (lub źle szukam).
Prosiłbym o pomoc z uruchomieniem tej że kamerki.

Pozdrawiam

Re: Kamera czy komuś działa!!

PostNapisane: 14 mar 2008, o 21:53
przez krayczek
Próbowałeś macam-a?
http://webcam-osx.sourceforge.net/downloads.html

u siebie w lapku mam kamerkę zintegrowaną 2 mpx kamerkę Creative-a system rozpoznał ją bez problemu przy pierwszym uruchomieniu systemu

Re: Kamera czy komuś działa!!

PostNapisane: 14 mar 2008, o 22:05
przez apokryf
No właśnie go uruchomiłem ale nie znajduje, nie wykrywa mi kamerki.

Mi się wydaje że chodzi o sterownik. Choć macam jest dobry do wyszukiwania kamerki ale nie mojej :(

Pozdrawiam

Re: Kamera czy komuś działa!!

PostNapisane: 15 mar 2008, o 00:22
przez gadowsk
U mnie zintegrowanej kamerki też nie znalazł choć mam to samo i to się nazywa "Bison ALi5603D USB2.0 350K WebCam", więc chyba jeszcze trzeba poczekać na aktualizację "MACAM" do kolejnej wersji.

Re: Kamera czy komuś działa!!

PostNapisane: 17 mar 2008, o 22:52
przez apokryf
Dzięki Bardzo "gadowsk" za wskazanie mi dokładniej nazwy kamerki. Poszukam, poszperam w necie może coś wynajdę, od razu zawiadomię :).

Nie chcę rozpoczynać następnego wątku - postu. Więc zadam drugie pytanie.
Chodzi mi o uruchomienie wyjścia s-video??? w macbook-ach występuje takie wyjście s-video.
Natomiast wyjście DVI-D działa - podłączyłem monitor do laptopa z wejściem cyfrowym i wykrył go od razu i mogę korzystać z drugiego monitora :D

Ale chciałbym uruchomić te wyjście s-video.
Moja karta graficzna to nVidia geforce go 7300
Pozdro

Re: Kamera czy komuś działa!!

PostNapisane: 18 mar 2008, o 02:20
przez gadowsk
Co do s-Video to nie wiem czy komukolwiek udało się uruchomić. Dalej szukam odnośnie tego sterownika ale nic nie znalazłem.

Ja mam natomiast taki problem że moja karta muzyczna obsługuje jedynie wewnętrzne głośniki laptopa po zainstalowaniu AzaliaAudio.pkg.zip natomiast nie obsługuje zewnętrznych głośników i po podłączeniu czegokolwiek (głośniki lub słuchawki) mam tylko ciszę. Natomiast po zainstalowaniu ad1986.zip również ze stronki Taruga na
http://forum.insanelymac.com/index.php? ... ntry668331
mam jakieś bardzo ciche szumy w głośnikach przy starcie systemu ale nic przypominającego to co chciałbym. Jest tylko jakiś plus tego bo mam wykryty pełny zestaw input i output łącznie z mikrofonem wewnętrznym i zewnętrznym. Nie mogę tylko tego wszystkiego używać ani zmieniać poziomu głośności przy każdym z tych urządzeń bo jest to zablokowane wtedy. Wygląda to dokładnie tak jak na zdjęciach u Tarugi ale dolne paski są u mnie zablokowane.