Strona 1 z 1

Hackintosh i zewnętrzny napęd CD/DVD

PostNapisane: 17 lis 2009, o 16:44
przez hipcio72
Witam!
Kupiłem wczoraj Asusa EeePC 1000HE i zainstalowałem już na nim OSX-a z retaila. Chciałbym używać zewnętrznej nagrywarki DVD i teraz mam pytanie: Czy ktoś z was używa czegoś podobnego i czy to działa? Generalnie myślałem nad Apple SuperDrive do MacBooka Air'a, ale jest on dość drogi i "podobno" nie działa z innymi kompuiterami niż Air (nawet pod Windowsem). Czekam na odpowiedź.

Re: Hackintosh i zewnętrzny napęd CD/DVD

PostNapisane: 17 lis 2009, o 17:05
przez Darson
Też czytałem, że działa tylko z air - z innymi nie, więc nawet nie ma co próbować.
Jak masz jakiś napęd, to możesz spróbować z jakimś adapterem usb -> ide 3,5
np http://allegro.pl/item820855900_adapter ... f_vat.html

albo coś takiego:
http://allegro.pl/item811785764_dvd_zew ... abrze.html

Re: Hackintosh i zewnętrzny napęd CD/DVD

PostNapisane: 17 lis 2009, o 20:11
przez hipcio72
Niestety nie mam, ale znalazłem takie 2 nagrywarki:
http://www.ceneo.pl/2677545
http://www.ceneo.pl/1850570
Z tego co czytałem są kompatybilne ze wszystkim, ale nic o OSX-sie nie było :(

Re: Hackintosh i zewnętrzny napęd CD/DVD

PostNapisane: 17 lis 2009, o 20:34
przez Darson
Jak o os x nic nie ma, to nawet nie ma co ryzykować.
Nie ma na stronie lg sterowników do tych modeli.

Re: Hackintosh i zewnętrzny napęd CD/DVD

PostNapisane: 17 lis 2009, o 20:53
przez oswaldini

Re: Hackintosh i zewnętrzny napęd CD/DVD

PostNapisane: 18 lis 2009, o 20:04
przez hipcio72
Cóż pierwszy link nie działa a na drugim nie działa link do tej cześci, którą trzeba wymienić :(. Chyba tego LG srebrnego bez LightScribe'a kupię dzięki za pomoc!

Re: Hackintosh i zewnętrzny napęd CD/DVD

PostNapisane: 18 lis 2009, o 23:16
przez Darson
Jakieś lightscribe czy labelflash zbytnio nie jest przydatne, mam 2 opcję - płyty nie są najtańsze (chociaż teraz pewnie potaniały), a faktycznie wypaliłem takie tylko 4 płytki (na poczatku)...a mam to dvd już z 5 lat

Re: Hackintosh i zewnętrzny napęd CD/DVD

PostNapisane: 20 lis 2009, o 08:23
przez hipcio72
LightScribe to mam w stacjonarnym wiec troche mam to gdzies nie musze miec wsdzedzie