Strona 2 z 2

Re: Dualboot 2 dyski

PostNapisane: 1 mar 2009, o 18:51
przez oswaldini
podepnę sie pod wątek.

Panowie sprawa ma sie tak: mam 2 dyski Samsung 200gb w RAID 0 i tam mam Win XP na osobnym dysku Samsung 80gb będzie Leoś. Chce zrobić tak: zainstalować leosia i poustawiać, odpiać dysk z leosiem, podpiąć dyski raida pod win xp, wrzucic na C: tboota, podlaczyc dysk z leosiem. Zadziała dual boot ?

Re: Dualboot 2 dyski

PostNapisane: 1 mar 2009, o 19:38
przez gadowsk
Trochę dziwnie masz zrobionego tego RAID 0 ale nie będę się wtrącał.

Re: Dualboot 2 dyski

PostNapisane: 1 mar 2009, o 20:43
przez stryju
Zeby nie robic syfu to wie ktos dlaczego w moim kalywayu 10.5.2 findera, i reszte ustawien mam po angielsku, a np. Safari i inne programy mam juz po Polsku? W instalatorze wybieralem jezyk polski.

Re: Dualboot 2 dyski

PostNapisane: 1 mar 2009, o 21:12
przez oswaldini
gadowsk napisał(a):Trochę dziwnie masz zrobionego tego RAID 0 ale nie będę się wtrącał.


Mialem jeden dysk SP2004C dokupilem przypadkowo drugi identyczny, na dzisiejsze czasy wydajnosc ma małą dlatego zrobilem raida 0, dysk 80 GB dokupilem specjalnie dla os x i jeszcze nie doszedl :)

Znam zasady konstruowania raidu, niestety nie jestem zamożny zeby złożyć idealne rozwiązanie (2xhdd raid 0 system + 2xhdd programy typu photoshop, autocad, solidworks, + 1 hdd magazyn lub 2hdd raid 1 magazyn)

stryju napisał(a):Zeby nie robic syfu to wie ktos dlaczego w moim kalywayu 10.5.2 findera, i reszte ustawien mam po angielsku, a np. Safari i inne programy mam juz po Polsku? W instalatorze wybieralem jezyk polski.


doinstaluj jezyk polski wyciągnięty z dysku instalacyjnego (bodajże polish.dmg)

co do mojego posta wyzej - bedzie działać ?? bo kwestia nie rozstrzygnięta.

Re: Dualboot 2 dyski

PostNapisane: 1 mar 2009, o 22:04
przez gadowsk
oswaldini napisał(a):podepnę sie pod wątek.

Panowie sprawa ma sie tak: mam 2 dyski Samsung 200gb w RAID 0 i tam mam Win XP na osobnym dysku Samsung 80gb będzie Leoś. Chce zrobić tak: zainstalować leosia i poustawiać, odpiać dysk z leosiem, podpiąć dyski raida pod win xp, wrzucic na C: tboota, podlaczyc dysk z leosiem. Zadziała dual boot ?

Sory, zrozumiałem że masz w sumie 2 dyski łącznie z tym 80 GB. To że masz RAID lub nie to chyba nie powinno wpłynąć na dualboot.

Re: Dualboot 2 dyski

PostNapisane: 16 mar 2010, o 16:45
przez Ja1012
Sluchajcie, napiszę tutaj by nie robić bałaganu. Otóż mam pytanie, mam 2 (fizycznie) dyski twarde. Na 1 mam win XP i 3 partycje, na 2gim mam tylko iDeneba. Jak dotąd pracowałem na zasadzie przepinania kabelków, teraz jako że kupiłem dzwiękówkę pod FW i chciałbym zrobic dual boota. Czy istnieje jakiś łatwy i szybki sposób na to?

pozdrawiam
Arek

Dodam, że nie chciałbym nic reinstalować przeinstalowywać itd.