Pilnie potrzebna pomoc

Uruchamianie kilku systemów na jednym komputerze - Snow Leopard/Leopard + Windows/Linux.

Pilnie potrzebna pomoc

Postprzez MacOsX » 22 gru 2009, o 23:26

Witam!
Mam bardzo powazny problem.
Instalowalem macOSX leopard iPC v10.5.6
instalacja nie zakonczyla sie powodzeniem ale kiedy dalem "ok" na koncu instalacji to system się uruchomil. chodzil opornie wiec postanowilem zrestartowac komputer zadowolony myslac ze wszystko gra. Kiedy Jednak komputer się uruchomil ponownie to wita mnie w lewym gornym rogu napisem "Err2Err3" nie mam pojęcia co to jest i chce wrocic chociaz do poprzednich ustawien ale wkladam plyte windowsa bootuje ja ale wyskakuje blad ze nie chca mi uszkodzic komputera wiec instalacja nie bedzie miala miejsca .

Help nie wiem co robic
MacOsX
 
Posty: 12
Dołączył(a): 16 gru 2009, o 21:56

Re: Pilnie potrzebna pomoc

Postprzez rzooff » 23 gru 2009, o 00:07

Z fusów niestety nic Ci nie wywróżę...
Podaj wszystkie informacje, o których tu pisałem:
viewtopic.php?f=24&t=1219
...to może coś się wyjaśni.
Retail 10.6.3(64bit) + Chameleon 2 | ASUS P5B-V | C2D E4600 2,4 Ghz | 4GB DDR2 800Mhz | GeForce 8400GS
Retail 10.6.3(32bit) + Chameleon 2 | Toshiba Satellie L40-17R
rzooff
 
Posty: 1114
Dołączył(a): 19 gru 2008, o 13:21
Lokalizacja: warszawa

Re: Pilnie potrzebna pomoc

Postprzez MacOsX » 23 gru 2009, o 00:17

No więc tak oto parametry kompa:
Typ procesora DualCore AMD Athlon X2 QL-62, 2000 MHz (10 x 200)
Zbiór instrukcji x86, x86-64, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3

Nazwa płyty głównej HP 3600
Typ magistrali AMD K11

Pamięć fizyczna
W sumie 2045 MB

Typ BIOS'u Insyde
BIOS Version F.11

Właściwości karty wideo
Opis urządzenia ATI Mobility Radeon HD 3450
Typ mikroukładu ATI Radeon Graphics Processor (0x95C4)
Rozmiar pamięci 512 MB

Dźwięk:
ATI Radeon HDMI @ ATI RV620 - High Definition Audio Controller PCI
IDT 92HD71B7 @ ATI SB700 - High Definition Audio Controller PCI

Właściwości urządzenia DYSK
Hitachi HTS543216L9A3 SCSI Disk Device

Sieć
Atheros AR5007 802.11b/g WiFi Adapter
Karta sieciowa Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0)

Instalowalem MacOSX iPC 10.5.6
w opcjach instalacji zainstalowalem wszystkie sterowniki zaznaczylem prawie wszystkie opcje instalacji sterowniki ktorych bylem pewien zaznacyzlem pojedynczo ale np grafike wsszystkie ATI HD.
tak samo z siecia bezprzewodowa.

z ostatniej chwilie "-v"
CoreRAIDServer [43]:17411 not responding
no i na tym sie zawiesza i w kolko to samo :
Dec 22 itd data localhost diskarbit ...... unadble to mount .... czy jakos tak bo znika mi obraz i instalator sie uruchamia
DualCore Athlon X64
ATI RADEON HD3470 HP
MacOsX
 
Posty: 12
Dołączył(a): 16 gru 2009, o 21:56

Re: Pilnie potrzebna pomoc

Postprzez MacOsX » 23 gru 2009, o 00:41

OK.
Pomoc nie potrzebna poradziłem sobie oto opis:
Błędne zainstalowanie systemu nie pozwalalo na uruchomienie ani maca ani win-a. a problem moj polegal na tym ze chcialem windowsa. (viste)
Kombinowalem ale w koncu zainstalowalem maca bez zadnych kextów (wiadomo z zalozenia ze sie nie odpali) ale instalacja zakonczyla sie pomyslnie, co umozliwilo mi wybor między systemami. ( teraz albo wywale maca calkowicie z poziomu windowsa bo to easy, albo pokombinuje z kextami tak zeby instalacja zakonczyla sie powodzeniem)

pozdrawiam

temat zakonczony
------------------------
DualCore Athlon X64
ATI RADEON HD3470 HP
MacOsX
 
Posty: 12
Dołączył(a): 16 gru 2009, o 21:56

Re: Pilnie potrzebna pomoc

Postprzez rzooff » 23 gru 2009, o 02:34

MacOsX napisał(a):w opcjach instalacji zainstalowalem wszystkie sterowniki zaznaczylem prawie wszystkie opcje instalacji sterowniki ktorych bylem pewien zaznacyzlem pojedynczo ale np grafike wsszystkie ATI HD. tak samo z siecia bezprzewodowa.

No to nic dziwnego, że nie działało...

Są dwie najgorsze metody przy instalacji OSX. Pierwsza to nie wybieranie niczego, a druga wszystkiego ;)
Jeśli wybierzesz dwa fixy, do tego samego, to na 99% dana rzecz nie będzie działać.

Druga sprawa, to dopóki, będziesz pisał o "sterownikach, których byłeś pewien", to mogę Ci tylko powiedzieć, że najprawdopodobniej jesteś w błędzie. Jeśli chcesz pomocy, to pisz konkretnie, co wybrałeś. Inaczej cała dyskusja nie ma sensu.

Bardzo proszę, to nie tytułowanie wątków "Pilnie...", "Szybko..." itp. Nikt tu nikomu za support nie płaci, więc takie ponaglanie jest cokolwiek nie na miejscu.
Retail 10.6.3(64bit) + Chameleon 2 | ASUS P5B-V | C2D E4600 2,4 Ghz | 4GB DDR2 800Mhz | GeForce 8400GS
Retail 10.6.3(32bit) + Chameleon 2 | Toshiba Satellie L40-17R
rzooff
 
Posty: 1114
Dołączył(a): 19 gru 2008, o 13:21
Lokalizacja: warszawa

Re: Pilnie potrzebna pomoc

Postprzez MacOsX » 25 gru 2009, o 17:06

To nie jest ponaglanie tylko zwracanie uwagi. Nie zmuszam fizycznie nikogo do pomocy. Jesli ktos chce mi pomoc a zobaczy taki tytul to bedzie wiedział , że np potrzebuje laptopa do pracy a mi nie dziala i pomoze w szybkim tempie. Nie ma sie co dalej rozwijac bo czasem wymagacie od osob ktore szukaja "supportu" takich informacji , że gdyby wiedzieli to , to wasza pomoc nieraz bylaby zbedna. Kiedy patrzycie na post to wezcie pod uwage ze osoba ktora to napisala to "laczek" i nic nie wie o macu i przypomnijcie sobie ( bo mozecie mówić nie ale tak bylo) kiedy wy pierwszy raz zapytaliscie się o coś na forum.

pozdrawiam

P.S.
Temat byl zakonczony bo problem rozwiazalem wiec nie wiem po co jeszcze błyskotliwie komentowales mój problem. ( nie pomagajac oczywiscie tylko pojezdzajac mi)
DualCore Athlon X64
ATI RADEON HD3470 HP
MacOsX
 
Posty: 12
Dołączył(a): 16 gru 2009, o 21:56


Powrót do Multi boot

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość