Postarałem się jak najlepiej przetłumaczyć cały tekst. Wszelkie pytania można tutaj lub (lepiej) na InsanelyMac, na te na które będę znał odpowiedź to będę odpowiadał

Link do oryginalnego tematu: http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=114605
A teraz tłumaczenie (tylko ważniejsza część na temat wspieranych urządzeń i instalacji):
"
Nazwa pliku : BCM57XX.zip
Zawartość katalogu:
BCM57XX
.
...... tutorial.txt
.
.......BCM57XX kext
.
.....AppleBCM5751Ethernet.kext
.
.....IONetworkingFamily.kext
EXTENSION ---> odpowiada "/system/library/extensions/"
--------------------------------
aby zainstalować:
OSTRZEGAM : Ten tutorial jest bazowany na moim sprzęcie, może nie działać na wszystkich maszynach, używasz driver'a na własną odpowiedzialność!!!
1, Dla bezpieczeństwa, zrób backup twojego folderu "EXTENSION" przed użyciem tego tutoriala
2, Rozpakuj BCM57XX.zip na twój pulpit, powinieneś zobaczyć zawartosć folderu BCM57XX, który powinien zawierać pliki wylistowane w "Zawartość katalogu"
3. SKOPIUJ razem "AppleBCM5751Ethernet.kext" i "IONetworkingFamily.kext" do twojego folderu "EXTENSION", pamiętaj, skopiuj całe pliki do EXTENSION, nie otwieraj pliku kext albo modyfikować zawartości
4, Wyskoczy okno do Autentykacji, zauntentykuj, MUSISZ TO ZROBIĆ !!!
5, Użyj tych komend w terminalu, możesz skopiować i wkleić, pamiętaj żeby wszystkie linie się zgadzały! (ten punkt zmodyfikowałem)
- Kod: Zaznacz cały
sudo -s
(twoje hasło)
cd /System/Library/Extensions/
sudo chown -R root:wheel AppleBCM5751Ethernet.kext
sudo chmod -R 755 AppleBCM5751Ethernet.kext
cd /System/Library/
sudo rm -rf Extensions.*
diskutil repairpermissions /
6, Zacznij obgryzać paznokcie i rebootuj!!
Lista 'teoretycznie' wspieranych urządzeń/ID :
- 16a6 teoretycznie
166a teoretycznie
1677 PRZETESTOWANE
1648 PRZETESTOWANE
165d teoretycznie
1696 PRZETESTOWANE
165e ?? (do poprawki)
169d BARDZO EKSTREMALNIE PRZETESTOWANE, wszystko OK
167d ?? (do poprawki)
1693 PRZETESTOWANE
Pamiętajcie, że adres MAC jest cały czas zerowy, jeśli musicie mieć ustawiony adres MAC wykonajcie:
- Kod: Zaznacz cały
sudo ifconfig en0 ether XX:XX:XX:XX:XX:XX
"
Lista stworzona jest przez autora postu na InsanelyMac.
Nie mogłem paczki dodać jako załącznik, forum pokazuje że maksymalna wielkość załącznika wynosi 256KiB . Tak więc niestety paczkę trzeba ściągać z oryginalnego topicu.
Mam nadzieję, że tłumaczenie jak i kexty się przydadzą

Jeśli są gdzieś błędy w tłumaczeniu, proszę mnie poprawiać

Jeśli będzie taka potrzeba, można temat przykleić.
Pozdrawiam, Mietas