Radeon hd2400xt

Problemy i sterowniki (kexty) do kart graficznych.

Radeon hd2400xt

Postprzez lukaszbaryla » 7 sie 2008, o 14:36

Wtam
Po zainstalowaniu Mac Os kalway i ponownym uruchomieniu komputera niemam obrazu jednak system dziala poniewaz slysze jak gra muzyczka. W z wiazku z tym problemem mam pytanie czy na mobilnej karcie ati radeon hd 2400xt bedzie dzialal poprawnie mac os (czy bede widzial pulpit). Moj sprzet to acer extensa 7620g (cpu t5250, 2gb ram, 250gb, ait hd2400xt).
Prosze o pomoc moje gg to 7633087
lukaszbaryla
 
Posty: 5
Dołączył(a): 7 sie 2008, o 14:27

Re: Radeon hd2400xt

Postprzez 314TeR » 8 sie 2008, o 13:13

Najprawdopodobniej OS X rozpoznaje ci twoją kartę (identyczne były w maczkach), ale jest ona w jakiś sposób niezgodna z oryginałem, stąd ten problem. Najlepiej zdobądź i wrzuć do kextów "Natit.kext", popraw uprawnienia i właściciela i zregeneruj cache kextów. Po restarcie powinna karta zadziałać.
Avatar użytkownika
314TeR
 
Posty: 565
Dołączył(a): 4 sty 2008, o 13:18

Re: Radeon hd2400xt

Postprzez lukaszbaryla » 9 sie 2008, o 14:14

Dzięki za odpowiedz ale nic z tego nie rozumiem czy moglbys przetlumaczyc to na jezyk laika
lukaszbaryla
 
Posty: 5
Dołączył(a): 7 sie 2008, o 14:27

Re: Radeon hd2400xt

Postprzez lukaszbaryla » 10 sie 2008, o 11:37

TZN mam w jakis sposob plyte instalacyjna modyfikowac czy mam to na slepo po zainstalowaniu
lukaszbaryla
 
Posty: 5
Dołączył(a): 7 sie 2008, o 14:27

Re: Radeon hd2400xt

Postprzez 314TeR » 10 sie 2008, o 16:43

Zdobywasz "Natit.kext" - potem go wgrywasz np w trybie tekstowym, lub z poziomu terminala płytki instalacyjnej. Pamiętaj o poprawieniu uprawnień.
Avatar użytkownika
314TeR
 
Posty: 565
Dołączył(a): 4 sty 2008, o 13:18

Re: Radeon hd2400xt

Postprzez lukaszbaryla » 31 sie 2008, o 15:57

Mam taka prośbę, czy mógłby ktoś zrobi tourtial jak zmusic ta karte do dzialania z odnosnikami do plikow, które są niezbędne
lukaszbaryla
 
Posty: 5
Dołączył(a): 7 sie 2008, o 14:27

Re: Radeon hd2400xt

Postprzez wojciech23 » 6 wrz 2008, o 10:51

Spróbuj zrobić tak:
podczas uruchamiania Darwina wcisnąć dowolny klawisz i odpalić z parametrem -s.
Będziesz miał konsolę root. w konsoli:
mount -uw /
/movevideodrivers
jak będzie pytał o Nvidię, to no.
potem o ati - yes
i o Intel GMA - no
i jeszcze o jakiś NV - no.
potem wpisać exit i osx powinien odpalić, ale najpewniej rozdzielczość będzie do kitu, u mnie tak jest... Właśnie się z tym męczę...
wojciech23
 
Posty: 15
Dołączył(a): 4 wrz 2008, o 19:16


Powrót do Karty graficzne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

cron