Radeon HD 6370M Series 1024MB

Problemy i sterowniki (kexty) do kart graficznych.

Radeon HD 6370M Series 1024MB

Postprzez Dorotka » 26 sty 2016, o 19:41

Witam.

Jakiś czas temu zauważyłam jak miło pracuje się na systemie Os X
a z uwagi na fakt,ze jeszcze nie stać mnie na komputer od Apple doradzono mi
abym zrobiła sobie swojego hackintosha i tak trafiłam na to forum.
Dotychczas korzystałam tylko z komputerów których systemem operacyjnym był
Windows...w różnych odsłonach. Jednak jak wiadomo tam nie trzeba nic przerabiać, doinstalowywać itd.
gdyż wszystko robi się samo...a przynajmniej ja miałam zawsze takie szczęście.
Mimo wszystko udało mi się przebrnąć przez wszystko i zainstalowałam Os X na swoim komputerze.

Jego komponenty to:
-i5-560m
-HM57
-Radeon 6370 1Gb
-IDT 92HD81B1X
-Realtek RTL8168D/8111D
-Atheros AR9285
-dysk 1TB SATA2
-17,3"1600 x 900

Utworzyłam klucz na pendrive z Yosemite...zgodnie z poradnikiem.
Instalacja poszła mi dość gładko. Tyle,że po zainstalowaniu system był bardzo powolny.
Nie odczytuje szybkości pamięci ram jaką posiadam tylko jej rozmiar.
Do tego od razu wykrywa moją kartę graficzną poprawnie (ATI Radeon HD 6370M Series)
jednak z 5MB jej własnej pamięci :shock:
Monitor laptopa odczytało jako 25,5" 1600x900

Znalazłam kilka tematów które myślałam,ze rozwiążą mój problem.
Tzn. dopisałam id. oraz nazwę mojej karty (0x68E41002) Eulemur do istniejących Kextów (AMD5000Controller oraz AMDRadeonX3000)
Tylko zaskutkowało to tym,że obraz podzielił mi się na cztery części i częściowo rozmył.
Kolejna próba i nowa instalacja z podmienionym FakeID oraz ustawieniami:

Inject ->ATI = true
FakeID = 0x68E01002
FBName = Hoolock
VRAM = 1024
LoadVBios=true
InjectEDID=true

http://www.insanelym...70m-512mb-full/
Tylko w tym wypadku po załadowaniu się częściowo plików instalacyjnych ekran robi się czarny,
uniemożliwiając dalszą instalacje i obsługę.

Próbowałam też rozwiązania które przynosi pozytywne efekty przy instalacji Mavericks z tego tematu:
http://www.insanelym...the-qe-working/
Ta próba kończy się tym,że ekran główny znów staje się podzielony na cztery oraz rozmyty.
Tylko w przeciwieństwie do prób z dopisaniem swojego ID karty jak w przypadku numer 1,
w tym przypadku działa mi monitor zewnętrzny podpięty poprzez łącze VGA.
Wiem...jestem daremna...lub zwyczajnie mnie to przerasta :oops:

Czy znajdzie się ktoś na tyle obeznany aby doradzić mi jak to zrobić...lub chociażby ktoś mający jakiś pomysł?
Avatar użytkownika
Dorotka
 
Posty: 1
Dołączył(a): 26 sty 2016, o 19:33

Powrót do Karty graficzne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość

cron