Safari 4 Public Beta

Problemy związane z aktualizacją, instalacją czy użytkowaniem programów na OSx86

Re: Safari 4 Public Beta

Postprzez Manovar » 10 kwi 2009, o 21:22

Dzięki waszym wskazówkom udało mi się zainstalować Safari 4.0 beta na iDeneb v1.3 10.5.5. Niestety mam taki problem, że jak otwieram nowe okno, to program się zamyka. Tak to chodzi ok. Poinstalowałem też update Java i Secure. Po powrocie do starego Safari problem znika, ale jest ono makabrycznie wolne w porównaniu z nowym. Spotkał się ktoś z takim problemem?
Intel Core2 Duo CPU T7500; iDeneb v1.6 Lite 10.5.8; AnV 9.7.0; MSI GX700; 2GB; GeForce 8600m GT 256 MB; ZyDAS USB WLAN
Avatar użytkownika
Manovar
 
Posty: 124
Dołączył(a): 16 wrz 2008, o 08:15

Re: Safari 4 Public Beta

Postprzez rzooff » 10 kwi 2009, o 21:34

Masz dokładnie to samo, co działo się kiedyś u mnie (kilka postów temu), też tak miałem na iDenebie 1.3. Problem nie jest z nową kartą tylko z tzw "top sites". Domyślnie właśnie ten bajer otwiera się w nowym oknie. Można to zmienić w preferencjach (żeby nowa strona była np. pusta) i wtedy da się używać.
Retail 10.6.3(64bit) + Chameleon 2 | ASUS P5B-V | C2D E4600 2,4 Ghz | 4GB DDR2 800Mhz | GeForce 8400GS
Retail 10.6.3(32bit) + Chameleon 2 | Toshiba Satellie L40-17R
rzooff
 
Posty: 1114
Dołączył(a): 19 gru 2008, o 13:21
Lokalizacja: warszawa

Re: Safari 4 Public Beta

Postprzez Manovar » 11 kwi 2009, o 18:14

Dzięki za pomoc! Działa! Super! :-)
Intel Core2 Duo CPU T7500; iDeneb v1.6 Lite 10.5.8; AnV 9.7.0; MSI GX700; 2GB; GeForce 8600m GT 256 MB; ZyDAS USB WLAN
Avatar użytkownika
Manovar
 
Posty: 124
Dołączył(a): 16 wrz 2008, o 08:15

Re: Safari 4 Public Beta

Postprzez nath » 20 wrz 2009, o 12:37

gadowsk napisał(a):Możesz oszukać i zrobić sobie 10.5.6 w bardzo prosty sposób poprzez zmianę odpowiedniego stringa w tym pliku:
Kod: Zaznacz cały
/System/Library/CoreServices/SystemVersion.plist

Tam gdzie masz 10.5.5 zmieniasz na 10.5.6 i restartujesz system.
Teraz pokaże ci, że masz system 10.5.6 ale to nie prawda. Wystarczy to by zainstalować już nowe Safari a także nowy iWork09.
Po tym powróć dla bezpieczeństwa do starych ustawień jakie miałeś czyli na 10.5.5 w wyżej wymienionym pliku.

Wlasnie nie moge tak zrobic... tzn nie da sie zapisac co moge jeszcze zrobic?
Pentium(R) Dual Core Processor E2160, LGA775 Pkg
1.80 GHz, 1M6 L2 Cache, 800 MHz FSB
RAM 2GB DDR 2, HDD 250GB SAT Segadate
nVIDIA GeForce 8600 GE
Płyta główna: GIGABYTE GA-P35-DS3L
Chipset: Intel P35/G33/G31
nath
 
Posty: 35
Dołączył(a): 14 gru 2008, o 13:24

Re: Safari 4 Public Beta

Postprzez rzooff » 20 wrz 2009, o 17:03

TextEdit nie nadpisze pliku systemowego.
Możesz to zrobić ręcznie - plik edytujesz sobie np. na desktopie i potem kasujesz / kopiujesz w Finderze podając hasło.
Albo możesz użyć wbudowanego w terminal edytora "nano" uruchamiając go jako root:
Kod: Zaznacz cały
sudo nano /System/Library/CoreServices/SystemVersion.plist

Ale jeśli chodzi o Safari 4, to zmiana z 10.5.5 na wyższą pomaga tylko częściowo - jak opisane jest w postach wyżej.
Retail 10.6.3(64bit) + Chameleon 2 | ASUS P5B-V | C2D E4600 2,4 Ghz | 4GB DDR2 800Mhz | GeForce 8400GS
Retail 10.6.3(32bit) + Chameleon 2 | Toshiba Satellie L40-17R
rzooff
 
Posty: 1114
Dołączył(a): 19 gru 2008, o 13:21
Lokalizacja: warszawa

Re: Safari 4 Public Beta

Postprzez gadowsk » 20 wrz 2009, o 17:57

Jeśli masz też inny system na dysku to możesz to zrobić za pomocą jego właśnie.
Możesz ten plik edytować notatnikiem w Windowsie i zapisać.
iDeneb v1.4 10.5.6 9.6
PACKARD BELL: EasyNote_MX66
Intel 27A0-i945PM (ICH7-M/U)
Core™ Duo T2250 1.73 GHz
RAM 2.5GB, HDD 160GB ATA
nVIDIA® GeForce® Go7300
SoundMAX Integrated Digital AD1986A HD Audio
Avatar użytkownika
gadowsk
 
Posty: 547
Dołączył(a): 28 lut 2008, o 23:48

Re: Safari 4 Public Beta

Postprzez Manovar » 22 wrz 2009, o 10:22

Najlepiej wrzucić plik na pulpit, edytować, wrzucić spowrotem i przywrócić uprawnienie (chown, chmod i repairpermissions). A jeszcze lepiej to postawić sobie 10.5.8, np iDeneb 1.6 Lite. :-)
Intel Core2 Duo CPU T7500; iDeneb v1.6 Lite 10.5.8; AnV 9.7.0; MSI GX700; 2GB; GeForce 8600m GT 256 MB; ZyDAS USB WLAN
Avatar użytkownika
Manovar
 
Posty: 124
Dołączył(a): 16 wrz 2008, o 08:15

Poprzednia strona

Powrót do OSx86 Programy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość

cron