Asus F5SL i Ideneb 1.4

Problemy z instalacją oraz aktualizacją OSx86 Leopard (10.5)

Asus F5SL i Ideneb 1.4

Postprzez wojtas1980 » 5 wrz 2010, o 18:07

Witam mam problem z instalacja ideneb 1.4 na moim laptopie nie wiem co mam wybrać jaki karnel itd raz fartem chyba udało mi się zainstalować tylko audio nie było wiec proszę o pomoc bo już od trzech dni próbuje go zainstalować i nic nie wstaje po instalacji.
Specyfikacja sprzętu:
F5SL-AP348C
Procesor Intel®
Procesor Core™ 2 Duo
Procesor 2 GHz
Procesor 2 MB
Procesor Intel® Core 2 Duo Processor T5800 (2GHz, 2MB L2 Cache)
Pamięć SO-DIMM DDR2 667MHz 3 gh
Dysk twardy (interfejs) ATA
Dysk twardy (prędkość) 5400 obr/min
Dysk twardy (opis) 2.5", (9.5mm) dysk twardy IDE ze wsparciem dla interfejsu Ultra DMA 100
Karta graficzna ATI Mobility Radeon™ HD3470 256MB VRAM
Chipset SIS 671
wojtas1980
 
Posty: 20
Dołączył(a): 5 wrz 2010, o 17:31
Lokalizacja: Warszawa

Re: Asus F5SL i Ideneb 1.4

Postprzez wojtas1980 » 6 wrz 2010, o 03:14

Czy ktoś pomorze bo kolejną noc siedzę nad nim i nic :(
wojtas1980
 
Posty: 20
Dołączył(a): 5 wrz 2010, o 17:31
Lokalizacja: Warszawa

Re: Asus F5SL i Ideneb 1.4

Postprzez Baszta » 6 wrz 2010, o 14:32

Sprawdź jakie masz jeszcze wifi i lan, kontroler IDE/SATA. Najlepszym sposobem będzie też ściągnięcie nowszej lub innej dystrybucji. I poszukaj kextów do swojej grafiki. Jak ja zaczynałem to zmarnowałem na to 3 tygodnie więc nie masz tak źle :twisted:
Baszta
 
Posty: 75
Dołączył(a): 5 paź 2009, o 10:02

Re: Asus F5SL i Ideneb 1.4

Postprzez wojtas1980 » 6 wrz 2010, o 15:12

A wiec
lan - sis 191
wi-fi - atheros AR5007
Audio - ACL660
kontrolery tzn jak dysk hdd? jeżeli tak to mam SATA

zatrzymuje mi się na [HCIController][configurePM] power parnet ready after 1 tries

Znalazlem coś takiego na innym forum to chyba znaczy ze da się uruchomić na tym sprzęcie

http://wiki.osx86project.org/wiki/index ... ables#F5SL
wojtas1980
 
Posty: 20
Dołączył(a): 5 wrz 2010, o 17:31
Lokalizacja: Warszawa

Re: Asus F5SL i Ideneb 1.4

Postprzez Baszta » 6 wrz 2010, o 16:16

Zrób zdjecie verbosy jak Ci się zatrzymie, to znacznie bardziej pomoże. Na podanej stronie jest podane co trzeba zaznaczyć. Jedyną różnicą jest modowany BIOS. Możesz tez zrobić zdjęcie tego co zaznaczasz podczas instalacji, albo to spisać.
Pozdrawiam :)
Baszta
 
Posty: 75
Dołączył(a): 5 paź 2009, o 10:02

Re: Asus F5SL i Ideneb 1.4

Postprzez wojtas1980 » 6 wrz 2010, o 18:07

Oto fotki
i nie mogę zlokalizować w biosie gdzie się przestawia na AHCI, możliwe że u mnie nie ma możliwości przestawienia?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
wojtas1980
 
Posty: 20
Dołączył(a): 5 wrz 2010, o 17:31
Lokalizacja: Warszawa

Re: Asus F5SL i Ideneb 1.4

Postprzez Baszta » 6 wrz 2010, o 18:27

Do PS2 wybierasz tylko 1 fix, masz core 2 duo wiec możesz nie wybierać zmodyfikowanego kernela. Na początek pomiń audio i EHCI USB.
Baszta
 
Posty: 75
Dołączył(a): 5 paź 2009, o 10:02

Re: Asus F5SL i Ideneb 1.4

Postprzez wojtas1980 » 6 wrz 2010, o 19:09

To zrobię jak radzisz. A masz może linka do jakiejś sprawdzonej dystrybucji ideneb 1.6 bo już ze cztery ściągnelem z torrent i nie dzialją.

Pozdrawiam
wojtas1980
 
Posty: 20
Dołączył(a): 5 wrz 2010, o 17:31
Lokalizacja: Warszawa

Re: Asus F5SL i Ideneb 1.4

Postprzez wojtas1980 » 6 wrz 2010, o 19:44

I znowu to samo :(
Wybralem tylko chipset i nic więcej w zalączniku jest foto
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
wojtas1980
 
Posty: 20
Dołączył(a): 5 wrz 2010, o 17:31
Lokalizacja: Warszawa

Re: Asus F5SL i Ideneb 1.4

Postprzez wojtas1980 » 6 wrz 2010, o 21:02

Wybrałem inny chipset ( VIA/SIS/Marvell/ULi) i AppleSMBIOS 800 dałem też Karnel 9.5.0 Voodoo
No w końcu się coś ruszyło instalacja poszła dalej i zobaczyłem okno z klawiaturą że jej nie wykrywa i nic nie mogłem zrobić bo nie dodałem żadnego PS2Fix i instalka od początku teraz dodałem PS2Fix i zobaczymy.
Faktycznie miałeś racje trzeba by cierpliwym :D
Ostatnio edytowano 7 wrz 2010, o 02:00 przez wojtas1980, łącznie edytowano 3 razy
wojtas1980
 
Posty: 20
Dołączył(a): 5 wrz 2010, o 17:31
Lokalizacja: Warszawa

Następna strona

Powrót do OSx86 Leopard (10.5)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron