Strona 2 z 4

Re: GA P31- DS3L (Retail) Step by Step.

PostNapisane: 24 wrz 2008, o 21:38
przez gadowsk
No to napisałem że Loader czyli ten boot132 który jest podany na pierwszej stronie mi nie bootuje się ponieważ wyskakuje mi boot error.

Re: GA P31- DS3L (Retail) Step by Step.

PostNapisane: 24 wrz 2008, o 21:44
przez 314TeR
gadowsk napisał(a):No to napisałem że Loader czyli ten boot132 który jest podany na pierwszej stronie mi nie bootuje się ponieważ wyskakuje mi boot error.


No to nie zrozumieliśmy się... Ten z linku niestety nie działa :( - Na insanely jest wątek o Boot-132 - wczoraj pobrałem z jego linków któryś z obrazów i sobie przetestowałem... nazywa się:
BOOT-KABYL-BUMBY.iso lub BOOT-DFE-146-BUM.toast i na 100% działał.

Re: GA P31- DS3L (Retail) Step by Step.

PostNapisane: 24 wrz 2008, o 22:05
przez gadowsk
A nie pamiętasz może skąd można go ściągnąć bo szukam na insanely i nie bardzo widzę go w tym momencie.
Plik BOOT-DFE-146-BUM.toast jest w tym obrazie który jest podany na pierwszej stronie i on właśnie nie działa.
Szukam teraz BOOT-KABYL-BUMBY.iso ale nie bardzo go widzę.
Jeśli byś miał link do ściągnięcia to chętnie bym skorzystał.

Re: GA P31- DS3L (Retail) Step by Step.

PostNapisane: 24 wrz 2008, o 23:36
przez 314TeR
Zobacz ten:

Kod: Zaznacz cały
http://www.mediafire.com/?uwd9dtttjfk


Wyciągnięty z najważniejszego wątku o Boot-132 na insanely... Jak Ci nie odpali sprawdź następne z tego wątku:

http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=113288

PS Zauważyłem że moja nagrywarka SATA Lite-ON, jak jest w niej płyta i zrestartuję komputer to nie pozwala wyjąć z niej płyty :shock: - muszę wpierw wyłączyć kompa do zera i potem włączyć. Naciąłem się na to jak chciałem podmienić płytkę z Boot-132 na Retail'a - a tu napęd nie chciał wypluć płyty... :twisted:

Re: GA P31- DS3L (Retail) Step by Step.

PostNapisane: 25 wrz 2008, o 09:57
przez shadowmajk
A to dziwne... obraz zrobilem prosto z mojego loadera ktorym kopnalem wlasna instalacje.

Re: GA P31- DS3L (Retail) Step by Step.

PostNapisane: 26 wrz 2008, o 11:02
przez 314TeR
Część w której więcej było mowy o instalacji Retail'a na dysku MBR wydzieliłem do osobnego wątku:

viewtopic.php?f=7&t=507

Re: GA P31- DS3L (Retail) Step by Step.

PostNapisane: 26 wrz 2008, o 19:09
przez shadowmajk
Jako ze byly skargi na poprzedni obraz... to tez pomyslalem ze mogly byc problemy spowodowane wczesniejszymi niedogodnosciami zwiazanymi z ma nagrywarka. Aktualnie problem rozwiazalem i obraz stworzylem raz jeszcze.

Prosze o edycje :) "http://www.h4xm4c.yoyo.pl/BOOT-DFE-146-BUM.toast.zip" oto link.

Teraz jeszcze jedna sprawa... po zrobieniu wszystkiego jak w tutku nie wykrywa poprawnie procesora! ale głowa do gory nizej link ktory po instalacji rozwiaze nasz problem.

"http://www.h4xm4c.yoyo.pl/AboutThisMac.zip"

Dzieki z gory za edycje :)

Re: GA P31- DS3L (Retail) Step by Step.

PostNapisane: 26 wrz 2008, o 22:20
przez 314TeR
Poprawione :)

Re: GA P31- DS3L (Retail) Step by Step.

PostNapisane: 30 wrz 2008, o 15:01
przez whitestrawberry
314TeR napisał(a):Na insanely jest wątek o Boot-132 - wczoraj pobrałem z jego linków któryś z obrazów i sobie przetestowałem... nazywa się:
BOOT-KABYL-BUMBY.iso lub BOOT-DFE-146-BUM.toast i na 100% działał.

Pobrałem obydwa, wypaliłem i coś mi nie idzie. BOOT-DFE-146-BUM (polecany dla mniej zaawansowanych użytkowników) na pierwszy rzut oka działa, poprawnie ładuje się Darwin, lecz po chwili wyskakuje mi znany komunikat:

Kod: Zaznacz cały
System config file '/com.apple.boot.S/Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot.plist' not found

Ignoruję go i próbuję dalej uruchomić Retail DVD. Pojawia się tylko Aurora, brak czegokolwiek innego.
Jeśli chodzi o BOOT-DFE-146-BUM z modyfikowanymi kextami (polecany dla bardziej zaawansowanych użytkowników) to wyskakuje mi jedynie taki komunikat:

Kod: Zaznacz cały
b0 error

Poszperałem trochę i zaleca się dodaje własnych kextów do obrazu, dodałem do obydwu, wypaliłem i ten sam komunikat jak w powyższym wypadku. Jakieś sugestie?

Re: GA P31- DS3L (Retail) Step by Step.

PostNapisane: 30 wrz 2008, o 15:22
przez 314TeR
Jakie napędu DVD używasz i do jakiego kontrolera masz go podłączonego - niestety błędna obsługa jego jest najczęstszą przyczyną w/w komunikatu.