GA P31- DS3L (Retail)10.5.5-10.5.6 Step by Step.

Pytania od początkujących, myślących o instalacji Mac OS X na swoim PC.

Re: GA P31-DS3L Retail-10.5.6, Step By, Step!

Postprzez shadowmajk » 2 sty 2009, o 17:17

eh... Administratorze!!!! zrob cos z tą edycja... bo mnie juz krew zalewa.

Prosze dodac do UIinstaller zeby zaznaczyc tez timeout boot na 3 sekundy... da nam to mozliwosc wywolania systemu z opcja -v badz -f

-v daje nam wglad do konsoli systemu podczas botowania, przez co widizmy gdzie lezy problem jesli jakis mamy
-f przebudowuje baze kextow robiac nowy plik extensions.mkext, wywolujemy ta opcje po kazdej edycji zawartosci folderu /system/library/extensions... rowniez pow graniu AppleSMBIOS.kext.
Intel Core2 Quad Q6600
Asus GeForce 8800GT 512Mb
Gigabyte P31-DS3L F10a / ICH7
2x 1GB Xtune DDR2- 800 CL4
Samsung SATAII HD321KJ 320GB - Mac
Segate SATAII 250GB - Win7
Modecom Fell III 500W
---
Mac OS X Retail 10.5.6 Chameleon PCEFIv9+DSDT
shadowmajk
 
Posty: 72
Dołączył(a): 7 kwi 2008, o 09:44
Lokalizacja: Polska

Re: GA P31-DS3L Retail-10.5.6, Step By, Step!

Postprzez Darson » 2 sty 2009, o 23:06

shadowmajk napisał(a):eh... Administratorze!!!! zrob cos z tą edycja... bo mnie juz krew zalewa.


Proszę bardzo, edycja była możliwa do 10 minut.
Zmieniłem na 30 minut, chyba powinno wystarczyć na ewentualne zmiany ;)
Darson
 
Posty: 154
Dołączył(a): 3 sty 2008, o 23:54

Re: GA P31-DS3L Retail-10.5.6, Step By, Step!

Postprzez shadowmajk » 2 sty 2009, o 23:15

Ogolnie troche glupio ze nie mozna edytowac... juz taki tutek pisalem wczesniej pod 10.5.5 i w przypadku 10.5.6 bylo troche zmian tamtego edytowac nie moglem, wiec napisalem nowy.
Intel Core2 Quad Q6600
Asus GeForce 8800GT 512Mb
Gigabyte P31-DS3L F10a / ICH7
2x 1GB Xtune DDR2- 800 CL4
Samsung SATAII HD321KJ 320GB - Mac
Segate SATAII 250GB - Win7
Modecom Fell III 500W
---
Mac OS X Retail 10.5.6 Chameleon PCEFIv9+DSDT
shadowmajk
 
Posty: 72
Dołączył(a): 7 kwi 2008, o 09:44
Lokalizacja: Polska

Re: GA P31-DS3L Retail-10.5.6, Step By, Step!

Postprzez Darson » 2 sty 2009, o 23:29

shadowmajk napisał(a):Ogolnie troche glupio ze nie mozna edytowac... juz taki tutek pisalem wczesniej pod 10.5.5 i w przypadku 10.5.6 bylo troche zmian tamtego edytowac nie moglem, wiec napisalem nowy.


Może komuś przyda się stary ;)
Nowy tutek, nowy post.
Darson
 
Posty: 154
Dołączył(a): 3 sty 2008, o 23:54

Re: GA P31-DS3L Retail-10.5.6, Step By, Step!

Postprzez Elber » 28 kwi 2009, o 18:56

shadowmajk napisał(a):1.Sciągamy boot132 z kextami dla naszej plyty glownej ( http://rapidshare.com/files/179051330/Boot132.zip.html ) <- jak ktos moze niech podlinkuje to gdzies, mamy tu kopie plikow i obraz dmg... w przypadku nagrywania z plikow musimy utworzyc plytke bootowalna.


Mógł by ktoś to wrzucić jeszcze raz ?? Bardzo bardzo proszę :)
Elber
 
Posty: 16
Dołączył(a): 2 lis 2008, o 15:14

Re: GA P31- DS3L (Retail)10.5.5-10.5.6 Step by Step.

Postprzez Elber » 29 kwi 2009, o 10:29

Elber
 
Posty: 16
Dołączył(a): 2 lis 2008, o 15:14

Poprzednia strona

Powrót do Jak zacząć?

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron