Iatkos s3 v2 po aktualizacji pada.

Ogólne rozmowy związane z działaniem oraz obsługą systemu Snow Leopard (10.6) na platformie OSx86.

Re: Iatkos s3 v2 po aktualizacji pada.

Postprzez bizon » 27 sty 2011, o 22:25

Jest tak. Na to co namieszałem czyli przewałki kextów pod winda. zainstalowałem jeszcze raz iatkosa bez formatowania dysku.
O dziwo system odpalił w miare normalnie tzn działa myszka i klawiatura, ale pendraki i kamera nie. Wersja systemu zdegradowała się spowrotem do 10.6.3, ale inne aplikacje pozostały po updacie.
Teraz zrobiłem nowa instalke bez sleepa i jestem w miejscu przed updatem z drugiego screen shota. Na razie wstrzymuje działa nia i czekam na jakies porady odnośnie mojego błędu.
Pytanie na margiesie:
!. W /System/Library/Extensions. jest kupa kextów, które na pewno nie są mi potrzebne tj. np jakieś ati, intel (grafiki). czy można je usunąć???
2. Czy one odpalają się wraz z systemem?
bizon
 
Posty: 6
Dołączył(a): 19 sty 2011, o 11:55

Re: Iatkos s3 v2 po aktualizacji pada.

Postprzez elbow » 29 sty 2011, o 22:06

Mi również pada system po akutalizacji.
Zrobiłem zdjęcie może uda się Wam coś z tego wyczytać :(

Próbowałem zaktualizować system z 10.6 na 10.6.6

Nie jest to iAtkos. Instalka to zwykły Retail...

Pozdrawiam i czekam na pomoc, już powoli nie mam nerwów :)

Oto konfiguracja.

1. Acer Aspire 5742G
2. Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 460 @ 2.53GHz, 2527 MHz
3. Intel Ibex Peak-M HM55
4. TSSTcorp CDDVDW TS-L633C ATA Device
5. NVIDIA GeForce GT 420M
6. Realtek ALC272
7. LAN - Broadcom Netlink BCM57780
8. Atheros AR5B97 Wireless Network Adapter
9. optyczny - TSSTcorp CDDVDW TS-L633C ATA Device / dysk - SATA-II
10. Standardowa klawiatura PS/2 / Mysz zgodna z HID
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
elbow
 
Posty: 3
Dołączył(a): 29 sty 2011, o 21:23

Re: Iatkos s3 v2 po aktualizacji pada.

Postprzez tomaszz1975 » 29 sty 2011, o 23:25

elbow napisał(a):Mi również pada system po akutalizacji.
Zrobiłem zdjęcie może uda się Wam coś z tego wyczytać :(

Próbowałem zaktualizować system z 10.6 na 10.6.6

Nie jest to iAtkos. Instalka to zwykły Retail...

Pozdrawiam i czekam na pomoc, już powoli nie mam nerwów :)

Oto konfiguracja.

1. Acer Aspire 5742G
2. Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 460 @ 2.53GHz, 2527 MHz
3. Intel Ibex Peak-M HM55
4. TSSTcorp CDDVDW TS-L633C ATA Device
5. NVIDIA GeForce GT 420M
6. Realtek ALC272
7. LAN - Broadcom Netlink BCM57780
8. Atheros AR5B97 Wireless Network Adapter
9. optyczny - TSSTcorp CDDVDW TS-L633C ATA Device / dysk - SATA-II
10. Standardowa klawiatura PS/2 / Mysz zgodna z HID

Zanim zrobisz aktualizacje musisz uruchomic kext sleepenabler, ktory udostepnil nam kolega Wodawoda.
Po tej aktualizacji prawdopodobnie bedziesz miec problem z usb - przynajmniej ja wraz z kolega Bizon tak mamy w Itakosie S3 V2.

Temat jest powszechnie znany i na pewno ktos z zaawansowanych kolegow nam pomoze.
tomaszz1975
 
Posty: 12
Dołączył(a): 25 sty 2011, o 08:52

Re: Iatkos s3 v2 po aktualizacji pada.

Postprzez elbow » 29 sty 2011, o 23:37

Sęk w tym, że uruchomiłem... Ale jak widzisz na moim zdjęciu, nie chodzi tutaj o tego kexta... Przynajmniej nic takiego nie wypisało...
elbow
 
Posty: 3
Dołączył(a): 29 sty 2011, o 21:23

Re: Iatkos s3 v2 po aktualizacji pada.

Postprzez tomaszz1975 » 30 sty 2011, o 09:27

Przegladajac internet w poszukiwaniu jakiegos rozwiazania na ten temat znalazlem to:
http://3rr0rists.net/macintosh/how-to-u ... 0-6-5.html
:D
tomaszz1975
 
Posty: 12
Dołączył(a): 25 sty 2011, o 08:52

Re: Iatkos s3 v2 po aktualizacji pada.

Postprzez tomaszz1975 » 30 sty 2011, o 12:28

Panie i Panowie - dziala!!! :D
Przetestowane z aktualizacja 10.6.5 zgodnie z opisem z w/w linka.

Sa jednak jeszcze 2 rzeczy, ktore w moim przypadku uprzykszaja dosc mocno uzytkowanie nowego "jabluszka".
Primo:
mam problem z audio, wydaje mi sie, ze mam zly kext do mojego hda - mam bardzo mocny przydzwiek z mikrofonem, nie mialem tego na iatkosie v7. Po instalacji innego kext-u HDA z paczki Snow Leopard Kext dla G60VX dzwiek wraca do normy ale wystepuje konflikt Realtek R1000 i jestem calkowicie odciety od netu. Tu nie moge sobie poradzic z naprawa netu. Ponowne uruchomienie kextu R1000 nawet z opcja kext permissions i make script nie przynosi pozytywnych rezultatow.

Secundo:
mam zainstalowany voodooTSCSync-1kext, jezeli dobrze zrozumialem to dzieki temu kextowi nie musze wiecej wpisywac cpus=1 jednak moj aple wciaz pracuje na 1 rdzeniu - dobrze kombinuje? :?:
Czy jest juz jakis kext, ktory umozliwia prace na 2-ch rdzeniach?


Chyba juz mi sil brak na zabawe z Mac OS :evil:
Bardzo prosze o podpowiedz jak moge przywrocic do zycia iatkosa 10.6.6, ktory do momentu zalaczenia wygaszenia ekranu dziala idealnie, po zalaczeniu wygaszacza nie moglem go juz wylaczyc. Po hard resecie system sie nie chce uruchomic, mam tylko powitalny ekran (ten z zaba) i to wszystko, nie dzialaja zadne komendy typu -f, -x. :cry:
tomaszz1975
 
Posty: 12
Dołączył(a): 25 sty 2011, o 08:52

Re: Iatkos s3 v2 po aktualizacji pada.

Postprzez tomaszz1975 » 7 lut 2011, o 22:31

Poradzilem sobie 8-), czytanie nie boli.
Po dokupieniu WiFi DW1390 zaczal dzialac Airport. :D
tomaszz1975
 
Posty: 12
Dołączył(a): 25 sty 2011, o 08:52

Re: Iatkos s3 v2 po aktualizacji pada.

Postprzez elbow » 8 lut 2011, o 22:28

instrukcja z tego linku nic nie daje...

Nie mam żadnego komunikatu o SleepEnabler.kext więc to chyba nie jego wina... Poza tym kombinowałem z nim na różne sposoby. Jakieś inne pomysły?
elbow
 
Posty: 3
Dołączył(a): 29 sty 2011, o 21:23

Poprzednia strona

Powrót do OSx86 Snow Leopard (10.6) ogólnie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron